Jogurt po domácku z trouby

Jogurt po domácku z trouby

Naučte se, jak si vyrobit domácí jogurt v troubě! Nepotřebujete na to žádné speciální vybavení ani schopnosti. Navíc je to jednoduché, chutné a ušetříte tím i nějaké peníze.

Ingredience

  • 2 litry mléka
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 polévková lžíce neochucené želatiny
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce neochuceného jogurtu (musí obsahovat živé aktivní kultury)
  • 1 polévková lžíce vanilky

Postup

  1. Vmíchejte želatinu do 1/3 šálku. studené vody.
  2. Nechte zatuhnout.
  3. Na středním plameni zahřejte mléko na 85 stupňů za občasného míchání.
  4. Dejte z ohně a přidejte želatinu, cukr a vanilku.
  5. Dobře prošlehejte.
  6. Ochlaďte na 55 stupňů.
  7. Přidejte jogurt a dobře promíchejte drátěnou metlou.
  8. Nalijte do 2 litrových sklenic (nebo jiných nádob, které chcete použít) a přišroubujte víko.
  9. Vložte do trouby blízko světla.
  10. Zapněte světlo trouby a zavřete dvířka.
  11. Nechte tuhnout 8 až 10 hodin.
  12. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Bílý jogurt servírovaný na talířku s čerstvými ostružinami s vedle položenou lžičkou a ostružinami.
www.thriftyfrugalmom.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.