Nadýchaná, vláčná a lahodná. Přesně taková je tato jogurtová bábovka, jejíž příprava nezabere víc jak 15 minut. Výsledek rozhodně stojí za to. Pokud patříte k opravdovým milovníkům sladkého a zejména pak bábovek, pak mrkněte na nejlepší recepty na bábovky s tvarohem.
Ingredience:
- 3 vejce
- 130 g moučkového cukru
- 110 g stolního oleje
- 110 g přírodního jogurtu
- šťáva a kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 260 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 175°C.
- Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Do mísy dáme vejce a cukr a šleháme do pěny několik minut.
- Potom přilijeme olej s jogurtem, citronovou šťávu a zamícháme.
- Přisypeme citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a osolíme.
- Důkladně ještě naposledy promícháme a nalijeme do připravené formy.
- Pečeme zhruba 45 – 50 minut a propečení si zkontrolujeme pomocí špejle ve střední části bábovky.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak hned vyklopíme na mřížku, kde necháme vychladnout.
- Vychladlou bábovku posypeme cukrem, nebo jí polijeme citronovou polevou.