Nadýchaná jogurtová bábovka

Nadýchaná jogurtová bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Nadýchaná, vláčná a lahodná. Přesně taková je tato jogurtová bábovka, jejíž příprava nezabere víc jak 15 minut. Výsledek rozhodně stojí za to. Pokud patříte k opravdovým milovníkům sladkého a zejména pak bábovek, pak mrkněte na nejlepší recepty na bábovky s tvarohem.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 130 g moučkového cukru
  • 110 g stolního oleje
  • 110 g přírodního jogurtu
  • šťáva a kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 260 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 175°C.
  • Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Do mísy dáme vejce a cukr a šleháme do pěny několik minut.
  • Potom přilijeme olej s jogurtem, citronovou šťávu a zamícháme.
  • Přisypeme citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a osolíme.
  • Důkladně ještě naposledy promícháme a nalijeme do připravené formy.
  • Pečeme zhruba 45 – 50 minut a propečení si zkontrolujeme pomocí špejle ve střední části bábovky.
  • Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak hned vyklopíme na mřížku, kde necháme vychladnout.
  • Vychladlou bábovku posypeme cukrem, nebo jí polijeme citronovou polevou.
Moučník s úžasnou vůní citronu z jogurtu.
Zdroj: https://www.backenmachtgluecklich.de/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.