Jogurtová bábovka

Jogurtová bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

INGREDIENCE

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 2 lžíce rostlinného olej
  • 3 vejce
  • 1 velký bílý jogurt (300 g)
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

POSTUP

  1. Žloutky rozšleháme s krystalovým a vanilinovým cukrem, přidáme olej, vodu a jogurt.
  2. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr sníh z bílků.
  3. Nalijeme do formy.
  4. Pečeme při 180°C  asi 45 minut.
  5. Servírujeme posypané moučkovým cukrem, případně dozdobíme ovocem.
Variací na klasickou bábovku je jogutová bábovka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.