Bublanina je vděčný koláč, který většina z nás peče, když má přebytek nějakého ovoce. A co ji zkusit s jogurtem a povidly? Nebudete litovat!
Ingredience
- 2 vejce
- 200 ml bílého jogurtu
- 1 kelímek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 kelímku oleje
- 1,5 kelímku polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- trochu nastrouhané citrónové kůry
- švestková povidla
Postup
- Na odměření množsví surovin využijte kelímek z jogurtu, který v receptu použijete.
- Vaječné bílky ušlehejte do pěny, pak utřete žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Přidejte jogurt a olej.
- Nakonec zlehka přimíchejte mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kôrou.
- Vše dobře promíchejte a pak vmíchejte sníh z bílků.
- Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 20 x 30.
- Pak malou lžičkou do těsta přidávejte švestková povidla.
- Pečte ve vyhřáté troubě 20 – 25 minut při teplotě 180°C.
- Upečený koláč nechte vychladnout a pak posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na porce.