Jogurtová bublanina s povidly

Jogurtová bublanina s povidly
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Bublanina je vděčný koláč, který většina z nás peče, když má přebytek nějakého ovoce. A co ji zkusit s jogurtem a povidly? Nebudete litovat!

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 kelímek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kelímku oleje
  • 1,5 kelímku polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu nastrouhané citrónové kůry
  • švestková povidla

Postup

  1. Na odměření množsví surovin využijte kelímek z jogurtu, který v receptu použijete.
  2. Vaječné bílky ušlehejte do pěny, pak utřete žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Přidejte jogurt a olej.
  4. Nakonec zlehka přimíchejte mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kôrou.
  5. Vše dobře promíchejte a pak vmíchejte sníh z bílků.
  6. Těsto vylijte na plech vyložený  pečícím papírem o rozměrech 20 x 30.
  7. Pak malou lžičkou do těsta přidávejte švestková povidla.
  8. Pečte ve vyhřáté troubě  20 – 25 minut při teplotě 180°C.
  9. Upečený koláč nechte vychladnout a pak posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na porce.
Pokrájená bublanina s jogurtem a švestkami.
www.mnamky-recepty.webnoviny.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.