Jogurtová buchta s čerstvými meruňkami

Jogurtová buchta s čerstvými meruňkami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Tato buchta je jednoduchá, vynikající, s trochou pomerančového likéru a čerstvými meruňkami. Zamilujete si ji nejen vy, ale i celá vaše rodina!

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 250 ml jogurtu
  • 2 vejce
  • 160 g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička pomerančového likéru (například Cointreau)
  • 6-8 meruněk, vypeckovaných a rozčtvrcených (neoloupaných)
  • pomerančový nebo meruňkový džem (volitelně)

Postup                                       

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Dortovou formu 23 × 23 cm vyložte pečicím papírem.
  3. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl prosejte dohromady do velké mísy.
  4. V samostatné misce rozšlehejte jogurt, vejce, cukr, vanilku, olej a likér.
  5. Nalijte tekuté přísady do směsi mouky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
  6. Těsto nalijte do připravené dortové formy.
  7. Nahoru naaranžujte meruňky.
  8. Pečte v předehřáté troubě 35 až 40 minut, nebo dokud koláč nebude zlatavý a špejle vložená doprostřed nevyjde čistá.
  9. Meruňky potřete trochou marmelády, aby měly pěkný lesk.
  10. Užijte si to!
Meruňkový koláč s jogurtem, pokrájený na prkýnku.
www.magdascauldron.com

Podívejte se i na naše recepty na zavařené meruňky, kde se dozvíte spoustu tipů, jak si uchovat své oblíbené ovoce po celý rok.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.