Tato buchta je jednoduchá, vynikající, s trochou pomerančového likéru a čerstvými meruňkami. Zamilujete si ji nejen vy, ale i celá vaše rodina!
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 250 ml jogurtu
- 2 vejce
- 160 g krupicového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty
- 80 ml rostlinného oleje
- 1 lžička pomerančového likéru (například Cointreau)
- 6-8 meruněk, vypeckovaných a rozčtvrcených (neoloupaných)
- pomerančový nebo meruňkový džem (volitelně)
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Dortovou formu 23 × 23 cm vyložte pečicím papírem.
- Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl prosejte dohromady do velké mísy.
- V samostatné misce rozšlehejte jogurt, vejce, cukr, vanilku, olej a likér.
- Nalijte tekuté přísady do směsi mouky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
- Těsto nalijte do připravené dortové formy.
- Nahoru naaranžujte meruňky.
- Pečte v předehřáté troubě 35 až 40 minut, nebo dokud koláč nebude zlatavý a špejle vložená doprostřed nevyjde čistá.
- Meruňky potřete trochou marmelády, aby měly pěkný lesk.
- Užijte si to!
Podívejte se i na naše recepty na zavařené meruňky, kde se dozvíte spoustu tipů, jak si uchovat své oblíbené ovoce po celý rok.