Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg hladké mouky
- 1 bílý jogurt
- 1/4 l mléka
- 2,5 dkg droždí
- 1/2 lžičky sody
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup receptu
- Z droždí, mléka, cukru a trošky hladké mouky připravíme kvásek
- Pak k němu přidáme zbylou mouku, jogurt, sůl a jedlou sodu
- Vymícháme těsto, které nenecháme kynout, ale hned z něho tvoříme bochánky
- Z těch pak rukama vytahujeme placky podle velikosti pánve a smažíme po obou stranách
- Osmažené je potíráme směsí česneku, soli a vody
- Pozn: nezpracované těsto můžeme uložit do lednice, vydrží až týden