Jak si vyrobit domácí jogurt? Jaké jsou nejlepší jogurtové moučníky?
Že netušíte? A není to škoda? Jogurtové kultury příznivě ovlivňují naše zažívání a jak je známo, zdravé zažívání je základem dobré imunity.
Vstupte do světa jogurtového pečení následujícími 5 nejlepšími recepty s jogurtem!
Naše recepty
Typy jogurtu
Existují různé druhy jogurtů.
Nízkotučné nebo netučné
Nízkotučný jogurt se vyrábí z 2 % mléka. Odtučněný jogurt se vyrábí z 0 % mléka nebo odstředěného mléka.
Kefír
Obsahuje probiotika a snadno si ho vyrobíte i doma. Jak na to si můžete přečíst v našem článku.
Řecký jogurt
Řecký jogurt má vyšší obsah bílkovin než ostatní jogurty, ale obsahuje méně vápníku.
Skyr
Podobně jako řecký jogurt, skyr, vyslovovaný jako „skeer“, je jogurt islandského typu, který je hustý, krémový a má vysoký obsah bílkovin. Ve srovnání s běžným jogurtem potřebuje skyr k výrobě 4krát více mléka a obsahuje 2 až 3krát více bílkovin.
Mražený jogurt
Mražené jogurty jsou často považovány za zdravou alternativu zmrzliny.
Mnoho mražených jogurtů však obsahuje stejné nebo více cukru jako běžná zmrzlina.
Nemléčný jogurt
Mezi alternativy bezlaktózového jogurtu patří sójový jogurt a jogurt z kokosového mléka.