Preferujete sladké snídaně?
Pak jste tu správně!
Přinášíme vám totiž 8 různých receptů na jogurtové lívance, po kterých se budete olizovat.
Tradiční, bezlepkové, špaldové, ale třeba i dýňové.
Užijte si je všechny, stojí za to!
Naše recepty
Nevíte, co k snědku? Máme pro vás tip na rychlý oběd nebo večeři. Palačinky se špenátem jsou jednoduché a poměrně rychle hotové. Naleznete svou oblíbenou variantu, kterou si zamilujete?
7 tipů, jak mít pokaždé ty nejlepší lívance
- Zkontrolujte čerstvost prášku do pečiva. Pokud je váš prášek do pečiva starý nebo jeho trvanlivost vypršela, skončíte s lívancemi plochými, ne lehkými a nadýchanými.
- Vyšlehejte suché přísady, abyste se vyhnuli velkým hrudkám.
- Těsto nepřemíchejte, jinak bude tuhé a lepivé. Pokud jste suché přísady prošlehali, spojte je s mokrými jen lehkým promícháním lžící.
- Těsto nechte uležet alespoň 15 minut.
- Použijte velkou pánev, ideálně grilovací pánev.
- Mezi jednotlivými dávkami lívanců vždy pánev pořádně otřete a použijte nový olej/máslo.
- Věnujte svým lívanečkům dostatečnou pozornost. Hnědnou příliš rychle? Před další dávkou trochu stáhněte plamen a nechte pánev minutku ochladit. Lepí se málo nebo hodně? Přidejte více másla nebo oleje.
Máte nějaké své vyzkoušené tipy na perfektní lívance? Nasdílejte nám je do komentářů, budeme se těšit!