Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Jednoduché, velmi chutné a hlavně maximálně rychlé. Vždy není nálada připravovat nějaké zdlouhavé a příliš náročné recepty, proto občas zkuste nějakou tu rychlovku, ať ušetříte trochu času na jiné příjemné zážitky. Proč to občas nezkusit v americkém stylu a neudělat si tento vynikající dezert?

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 3/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 velká vejce
  • 1 a 1/4 hrnku nízkotučného jogurtu
  • 4 polévkové lžíce rozpuštěného nesoleného másla
  • 1/4 hrnku neslazeného jablečného pyré
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 – 3 lžíce cukru krystal

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Pekáč na muffiny postříkáme kuchyňským sprejem, nebo dáme do každého otvoru papírový košíček.
  • Do nádoby kuchyňského robota nasypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, nové koření, hřebíček a muškátový oříšek.
  • Důkladně promícháme a zatím necháme stát.
  • V míse rozšleháme vejce, jogurt, rozpuštěné máslo, jablečný protlak a vanilkový extrakt.
  • Jakmile máme smícháno, přelijeme jogurtovou směs do nádoby robota k suchým surovinám a mícháme, dokud se všechno nespojí.
  • Těsto nalijeme do připravených košíčků na muffiny. Povrch posypeme krystalovým cukrem a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme 18 minut, dokud nejsou muffiny po lehkém stlačení pružné a nemají zlatavý povrch.
  • Necháme 5 minut odpočinout, potom vyndáme z formy a dáme na mřížku vychladnout.
  • Ideální je podávat muffiny při pokojové teplotě.
Borůvkové muffiny s vanilkovým jogurtem.
Zdroj: https://www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.