Jednoduché, velmi chutné a hlavně maximálně rychlé. Vždy není nálada připravovat nějaké zdlouhavé a příliš náročné recepty, proto občas zkuste nějakou tu rychlovku, ať ušetříte trochu času na jiné příjemné zážitky. Proč to občas nezkusit v americkém stylu a neudělat si tento vynikající dezert?
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 3/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 velká vejce
- 1 a 1/4 hrnku nízkotučného jogurtu
- 4 polévkové lžíce rozpuštěného nesoleného másla
- 1/4 hrnku neslazeného jablečného pyré
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 – 3 lžíce cukru krystal
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Pekáč na muffiny postříkáme kuchyňským sprejem, nebo dáme do každého otvoru papírový košíček.
- Do nádoby kuchyňského robota nasypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, nové koření, hřebíček a muškátový oříšek.
- Důkladně promícháme a zatím necháme stát.
- V míse rozšleháme vejce, jogurt, rozpuštěné máslo, jablečný protlak a vanilkový extrakt.
- Jakmile máme smícháno, přelijeme jogurtovou směs do nádoby robota k suchým surovinám a mícháme, dokud se všechno nespojí.
- Těsto nalijeme do připravených košíčků na muffiny. Povrch posypeme krystalovým cukrem a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme 18 minut, dokud nejsou muffiny po lehkém stlačení pružné a nemají zlatavý povrch.
- Necháme 5 minut odpočinout, potom vyndáme z formy a dáme na mřížku vychladnout.
- Ideální je podávat muffiny při pokojové teplotě.