Jogurtový dip s řapíkatým celerem, lískovými ořechy a brusinkami

Jogurtový dip s řapíkatým celerem, lískovými ořechy a brusinkami
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Borani je íránský dip z bílého jogurtu, křupavého řapíkatého celeru, sušené máty, kopru a sušených brusinek. Brusinky dodávají dipu texturu a barvu a vyvažují výraznou chuť řapíkatého celeru nádechem sladkosti. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • ¼ šálku pražených lískových ořechů zbavených kůže
  • 2 šálky řeckého jogurtu
  • 4 velké řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na centimetrové kostky
  • 1 jarní cibulka, nakrájená
  • 2 lžíce sušených brusinek, hrubě nasekaných, plus další na ozdobu
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce sušené máty a další na ozdobu
  • 2 lžičky sušeného kopru nebo 1 lžíce čerstvého nasekaného kopru, plus další na ozdobu
  • 1 lžička soli
  • extra panenský olivový olej

Postup

  • Lískové ořechy nasekejte nahrubo, pár kousků dejte stranou na ozdobu a zbytek dejte do středně velké mísy.
  • Do mísy přidejte jogurt, řapíkatý celer, jarní cibulku, sušené brusinky, citronovou šťávu, mátu, kopr a sůl a dobře promíchejte.
  • Ochutnejte a upravte všechna koření podle své chuti.
  • Dip lze chladit ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.
  • K podávání ozdobte lískovými oříšky, brusinkami a trochou sušené máty a kopru.
  • Pokapejte olivovým olejem a podávejte s chipsy nebo plackami.
Dip z bílého jogurtu, křupavého řapíkatého celeru, sušené máty, kopru a sušených brusinek v misce s vedle položenými chipsy.
www.cooking.nytimes.com

Máme pro vás i dalších 9 skvělých receptů z řapíkatého celeru, na kterých si pochutnáte. Ať už hledáte inspiraci na nové polévky, smoothie, džus, salát nebo pomazánku, vše máme připraveno!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.