6 lahodných receptů z josty aneb ochutnejte toto zdravé ovoce, které si v kuchyni zamilujete!

Slyšeli jste už někdy o tomto bobulovitém ovoci?

Je zdravé, chutné a dá se z něj připravit spoustu lahůdek.

Inspirujte se našimi recepty s jostou 6x jinak, které si zamilují nejen vaše děti!

Máme pro vás tipy na skvělou domácí zmrzlinu, muffiny i džem.

Užijte si to!

A co vyzkoušet detoxikační smoothie? Máme pro vás spoustu skvělých tipů!

Pár zajímavostí o jostě

Josta je křížencem černého rybízu a dvou různých druhů angreštu, výsledkem čehož jsou lahodné černé plody, které v nezralém stavu chutnají spíše jako angrešt a v plné zralosti jako černý rybíz.

  • Plody josty jsou bohaté na vitamín C a antioxidanty.
  • Lze je konzumovat čerstvé.
  • Používají se také k výrobě džemů, pochutin a chutney.
  • Lze je nalézt v dezertech a můžete je zpracovat na výrobu likérů a ovocných vín.
  • Jostu lze skladovat několik dní v chladničce.
  • Po umytí mohou ji můžete i zamrazit.
  • V mrazáku vydrží i několik měsíců.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.