Příprava: 30 minut
Vaření: 150 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kachna
- 50 g slaniny
- 30 g tuku
- cibule
- citronová kůra
- 3 zrnka pepře
- 3 zrnka nového koření
- 2 hřebíčku
- bobkový list
- 1 snítka tymiánu
- 2 lžíce červeného vína.
Postup receptu
- Nepřiliš tučnou kachnu prošpikujeme slaninou a nasolíme
- Na pekáčku zapěníme tuk s cibulkou, přidáme koření a citron
- Kůru
- Zašpejlenou kachnu položíme do pekáčku, podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka
- Omáčku zahustíme lžičkou mouky, zředíme polévkou a vínem, dobře provaříme a procedíme na rozkrájenou kachnu
- Příloha je k tomu doporučována smažené bramborové krokety nebo jemné noky