Tradiční úpravu ve Francii můžete zkusit i vy doma. Svěží lahodný pokrm.
Ingredience
- kachna
- 4 pomeranče
- vývar (nejlépe kachní, může být i kuřecí)
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup
- Dva pomeranče oloupejte. Slupku nakrájejte na tenké proužky a krátce povařte, aby ztratila hořkost.
- Kachnu osolte a opepřete ze všech stran. Nezapomeňte na břišní dutinu. Vložte do ní polovinu nakrájených kousků pomerančové kůry, vložte do pekáčku, podlijte a pečte 15 minut na 230°C. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte cca hodinu a půl doměkka. Nechte odpočívat.
- Mezitím co se bude péct kachna v troubě, připravte si omáčku. Do kastrolku dejte pokrájené pomeranče zbavené slupky na kolečka, cukr a z posledních dvou pomerančů vymačkanou šťávu.
- Zredukujte na třetinu. Zalijte vývarem a svařte na polovinu. Dochuťte solí a pepřem, pokud je třeba. Vmíchejte máslo.
- Kachnu podávejte s pečenými bramborami přelité pomerančovou omáčkou.