Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

Tradiční úpravu ve Francii můžete zkusit i vy doma. Svěží lahodný pokrm.

Ingredience

  • kachna
  • 4 pomeranče
  • vývar (nejlépe kachní, může být i kuřecí)
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Dva pomeranče oloupejte. Slupku nakrájejte na tenké proužky a krátce povařte, aby ztratila hořkost.
  • Kachnu osolte a opepřete ze všech stran. Nezapomeňte na břišní dutinu. Vložte do ní polovinu nakrájených kousků pomerančové kůry, vložte do pekáčku, podlijte a pečte 15 minut na 230°C. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte cca hodinu a půl doměkka. Nechte odpočívat.
  • Mezitím co se bude péct kachna v troubě, připravte si omáčku. Do kastrolku dejte pokrájené pomeranče zbavené slupky na kolečka, cukr a z posledních dvou pomerančů vymačkanou šťávu.
  • Zredukujte na třetinu. Zalijte vývarem a svařte na polovinu. Dochuťte solí a pepřem, pokud je třeba. Vmíchejte máslo.
  • Kachnu podávejte s pečenými bramborami přelité pomerančovou omáčkou.
Pečená kachna s pomerančovou omáčkou.
Zdroj: dashofsavory.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.