Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kachna
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžička tymiánu
- 2 pomeranče
- 2 jablka
- 3 kuličky pepře
- 1 bobkový list
- 2 dl bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- šťáva z pomeranče
- máslo
Postup receptu
- Kachnu osolíme, potřeme tymiánem a olejem a naplníme dílky pomeranče a osminkami jablek
- Pekáč vymažeme máslem, vložíme kachnu, přidáme bobkový list a kuličky pepře a pečeme v troubě doměkka
- Během pečení kachnu podléváme bílým vínem a přeléváme vypečenou šťávou
- Měkkou kachnu vyjmeme, odstraníme koření, přidáme šťávu z pomeranče rozmíchanou se lžící hladké mouky a provaříme
- Mezitím kachnu nakrájíme na porce a vložíme je prohřát
- Poznámka: zahušťování moukou není nutné, pokud máme rádi jen přírodní šťávu
- Příloha: brambory, dušená rýže