Kachna na pomerančích s medem

Kachna na pomerančích s medem

Umíte připravit jen klasickou kachnu s knedlíkem a zelím a chcete vyzkoušet něco méně tradičního ? Zkuste tuto kachnu na pomerančích s medem! Můžete ji podávat s rýží nebo malými bramk ní také hodí aromatické suché červené víno.

INGREDIENCE

  • 1 kachna, asi 2,5 kg
  • 3 pomeranče
  • 4 lžíce oleje
  • sůl a kmín
  • 1 cibule
  • 3 lžíce medu
  • 4 lžíce pomerančové marmelády
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml bílého vína
  • 4 lžíce sójové omáčky

POSTUP

  1. Kachnu opláchneme a osušíme.
  2. Osolíme a opepříme.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  4. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, odstraníme i bílou kůru a překrájíme.
  5. Kůru z jednoho pomeranče oškrábeme škrabkou a nakrájíme nadrobno.
  6. V pekáči rozehřejeme olej, přidáme cibulku a necháme zesklovatět.
  7. Přidáme cukr, kůru, vývar, víno a  sójovou omáčku.
  8. Provaříme a vložíme kachnu.
  9. Přiklopte a pečte při 180 °C  asi 2 – 3 hodiny do zlatova.
  10. Nakonec šťávu slijeme.
  11. Do šťávy přidáme pomeranče, marmeládu a provaříme.
  12. Dochutíme solí a pepřem.
  13. Můžete přecedit nebo ponechat s kousky pomerančů.
Nakrájená kachna servírovaná s pomeranči na talíři.
www.honest-food.net

A co osvěžující recepty na smoothie s pomerančem v 5 zdravých receptech? Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.