Luxusní pečená kachna plněná jablky a hnědou rýží se skvěle hodí nejen na sváteční tabuli, ale i jako hlavní chod vašeho příštího oběda či večeře.
INGREDIENCE
- 1 kachna
- 1 šálek majonézy
- 6 rozdrcených velkých stroužků česneku
- 1/2 velké nasekané cibule
- 1 lžíce česnekové soli s petrželkou
- 1 lžička pepře
- 3 šálky vařené hnědé rýže
- 1 velké zelené jablko
- 2 velké mrkve
POSTUP
- Ve střední misce smíchejte majonézu, česnek, cibuli a koření.
- Kachnu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- Kachnu potřete majonézovou směsí a pevně ji zakryjte fólií.
- Nechte přes noc marinovat v lednici.
- Druhý den z kachny setřete přebytečnou marinádu.
- Mrkev očistěte a nakrájejte na velké kousky.
- Jablko nakrájejte asi na osm plátků.
- Kachnu naplňte rýží a poklaďte na ni plátky mrkve a jablka.
- Pečte kachnu při 175 ° C po dobu asi 90 minut, nebo dokud nebude zvenčí zlatavě hnědá.
- Před krájením vyjměte co nejvíce mrkve a jablek.
- Dobrou chuť!
Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty s pomerančem. Máme pro vás sladké i slané varianty!