Kachna nadívaná rýží a jablky

Kachna nadívaná rýží a jablky
Příprava: 20 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Luxusní pečená kachna plněná jablky a hnědou rýží se skvěle hodí nejen na sváteční tabuli, ale i jako hlavní chod vašeho příštího oběda či večeře.

INGREDIENCE

  • 1 kachna
  • 1 šálek majonézy
  • 6 rozdrcených velkých stroužků česneku
  • 1/2 velké nasekané cibule
  • 1 lžíce česnekové soli s petrželkou
  • 1 lžička pepře   
  • 3 šálky vařené hnědé rýže
  • 1 velké zelené jablko
  • 2 velké mrkve

POSTUP

  • Ve střední misce smíchejte majonézu, česnek, cibuli a koření.
  • Kachnu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  • Kachnu potřete majonézovou směsí a pevně ji zakryjte fólií.
  • Nechte přes noc marinovat v lednici.
  • Druhý den z kachny setřete přebytečnou marinádu.
  • Mrkev očistěte a nakrájejte na velké kousky.
  • Jablko nakrájejte asi na osm plátků.
  • Kachnu naplňte rýží a poklaďte na ni plátky mrkve a jablka.
  • Pečte kachnu při 175 ° C po dobu asi 90 minut, nebo dokud nebude zvenčí zlatavě hnědá.
  • Před krájením vyjměte co nejvíce mrkve a jablek.
  • Dobrou chuť!
Pečená kachna s nádivkou na táce, obložená bylinkami a plátky jablek.
www.momsdish.com

Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty s pomerančem. Máme pro vás sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.