Kachna pečená na kmínu

Kachna pečená na kmínu
Příprava: 20 minut Vaření: 150 minut Počet porcí: 6

Pomalu pečená kachna s křupavou kůžičkou se u nás podává jako slavnostní jídlo. Nejčastěji ji servírujeme s s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu!

INGREDIENCE

  • 1 celá kachna o hmotnosti 2-3 kg
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky celého kmínu

POSTUP

  • Kachnu dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou.
  • Osušte papírovými utěrkami.
  • V případě potřeby odřízněte křídla.
  • Přebytečnou kůži z krku odřízněte (podle toho, jak je kachna připravená z obchodu).
  • Ze všech stran vydatně osolte.
  • Sůl nasypte i do břišní dutiny.
  • Kmín vetřete do kůže kachny.
  • Pokud odříznete křídla, vložte je na dno pekáče.
  • Položte na ně kachnu prsy dolů.
  • Pekáč přikryjte pokličkou a vložte na 2 hodiny do trouby předehřáté na 160°C.
  • Po dvou hodinách sejměte poklici z pekáče a otočte kachnu prsy nahoru.
  • Zvyšte teplotu na 180°C a nechte kachnu opéct, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka.
  • To trvá asi půl hodiny.
  • Podávejte s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kus kachny s bramborovým knedlíkem a červeným zelím na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.cooklikeczechs.com

Máme pro vás i výběr 5 nejlepších receptů na kachnu na Velikonoce, na které si pochutná celá rodina!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.