Pomalu pečená kachna s křupavou kůžičkou se u nás podává jako slavnostní jídlo. Nejčastěji ji servírujeme s s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu!
INGREDIENCE
- 1 celá kachna o hmotnosti 2-3 kg
- 1 lžička soli
- ½ lžičky celého kmínu
POSTUP
- Kachnu dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou.
- Osušte papírovými utěrkami.
- V případě potřeby odřízněte křídla.
- Přebytečnou kůži z krku odřízněte (podle toho, jak je kachna připravená z obchodu).
- Ze všech stran vydatně osolte.
- Sůl nasypte i do břišní dutiny.
- Kmín vetřete do kůže kachny.
- Pokud odříznete křídla, vložte je na dno pekáče.
- Položte na ně kachnu prsy dolů.
- Pekáč přikryjte pokličkou a vložte na 2 hodiny do trouby předehřáté na 160°C.
- Po dvou hodinách sejměte poklici z pekáče a otočte kachnu prsy nahoru.
- Zvyšte teplotu na 180°C a nechte kachnu opéct, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka.
- To trvá asi půl hodiny.
- Podávejte s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Máme pro vás i výběr 5 nejlepších receptů na kachnu na Velikonoce, na které si pochutná celá rodina!