Kachna pečená na medu

Kachna pečená na medu
Příprava: 20 minut Vaření: 135 minut Počet porcí: 4

Kachna a med tvoří nesmrtelnou kombinaci. Místo obvyklých jablek v našem receptu vkládáme do útrob kachny česnek a cibuli. Podobným způsobem můžete připravovat nejen celou kachnu, ale také pouze kachní prsa.

Ingredience:

  • 1 celá kachna
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1/4 šálku medu
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1 čajová lžička pepře
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • rozmarýn

Postup:

  1. Kůži omyté a osušené kachny nařezejte zlehka nožem až k masu, aby se koření a med následně lépe dostaly k masu.
  2. Vnitřek kachny potřete trochou medu a vyplňte nakrájenou cibulí, stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu.
  3. V malé misce si smíchejte veškeré koření, tedy sůl, papriku, pepř a mletý česnek.
  4. Touto směsí následně kachnu ze všech stran důkladně potřete.
  5. Předehřejte si troubu na 200°C.
  6. Kachnu vložte do pekáče nebo na rošt, pod který vložíte pekáč na odkapání tuku, a pečte 15 minut.
  7. Po uplynutí této doby teplotu snižte na 180°C, přiklopte víkem a v závislosti na velikosti kachny pečte přibližně 2 hodiny.
  8. Po celou dobu pečení přibližně každých 10-15 minut kachnu zlehka potřete medem.

Kachna s medovou marinádou chutná skvěle s houskovým či bramborovým knedlíkem a zelím.

Pečená kachna na medu servírovaná na salátovém listu s granátovým jablkem
zdroj: houseofnasheats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.