Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kachna
- sůl
- 5 dkg másla
- 4 dkg cukru na karamel
- citronová šťáva
- 40 dkg jablek
- 1 dkg solamylu
- 2 dkg rozinek.
Postup receptu
- Kachnu rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vodou a dáme péci
- V průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou
- Z cukru si připravíme karamel, do kterého přidáme citronovou šťávu
- Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na čtvrtky a krátce v karamelu podusíme
- Šťávu od kachny zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme namočené rozinky
- Porce kachny částečně vykostíme, na talíři obložíme dušenými jablky a přelijeme šťávou s rozinkami
- Příloha: dušená rýže