Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená kachna
Příprava: 30 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kachna
  • trochu soli a kmínu na posypání.

Postup receptu

  1. Kachnu položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče
  2. Pekáč zakryjeme horním víkem a vložíme do normální trouby
  3. Pečeme jen při 120 °C (stodvacet) a pečeme 5 (pět) hodin aniž podléváme nebo otevíráme troubu či pekáč
  4. Zhruba po pěti hodinách je kachna propečená, s křupavou kůrkou a vypečenou šťávou
  5. Příloha: bramborový knedlík, dušené červené zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.