Kachna v římském hrnci

Kachna v římském hrnci
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Tento lahodný pokrm, kde hlavní roli hraje dušená kachna, určitě stojí za zmínku.

Ingredience

  • 1 velká divoká kachna nebo malá husa
  • 1 dlouhá mrkev
  • 3 větší cibule
  • pár hlaviček brokolice
  • 250ml hovězího vývaru
  • šálek červeného vinného octa
  • 1 polévková lžíce kachní omáčky nebo povidel
  • sůl
  • pepř
  • voda
  • ½ polévkové lžíce mouky

Postup

  • Obě poloviny hliněného hrnce namočte na 20 až 30 minut do studené vody.
  • Celou kachnu potřete vinným octem a posypte ji zevnitř i zvenčí solí a pepřem.
  • Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
  • Mrkev a cibuli vložte do dna hrnce.
  • Kachnu položte nahoru včetně pár kousků brokolice.
  • Zbytek červeného vinného octa smíchejte s hovězím vývarem a poté ním zalijte kachní prsa.
  • Umístěte horní část hliněného hrnce přes spodní část a vložte do středu trouby.
  • Zapněte oheň na 200°C stupňů a vařte 1 hodinu.
  • Poté opatrně otevřete hrnec.
  • Opatrně vyjměte kachnu a položte ji na servírovací talíř včetně hotové zeleniny okolo.
  • Šťávu přelijte do hrnce. Zahustíte ji na mírném ohni trochou mouky.
  • Následně přimícháme kachní omáčku nebo lžíci povidel.
  • Omáčkou přelijte kachnu a podávejte s nadýchanou rýží.
zdroj: spicenpans.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.