Kachna z pomalého hrnce

Kachna z pomalého hrnce
Příprava: 20 minut Vaření: 185 minut Počet porcí: 4

Věděli jste, že si můžete v pomalém hrnci připravit i celou kachnu? Vyzkoušejte tento low-carb, paleo i whole 30 pokrm podávat během vašeho příštího setkání s rodinou či přáteli.

INGREDIENCE

  • celá kachna, o hmotnosti 3–5 kg
  • 2 řapíkaté celery, nakrájené
  • 2 středně velké mrkve, nakrájené
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 snítky čerstvých bylinek
  • 2 lžičky oleje dle vlastního výběru

Na potření kachny:

  • 2 a 1/2 lžičky uzené papriky   
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené mleté cibule
  • 1 lžička pepře
  • 1/2 lžičky kajenského pepře

POSTUP

  • Pokud máte kachnu s droby, vyjměte je.
  • Opláchněte a osušte kachnu.
  • Nožem nebo vidličkou propíchejte kůži kachny (takže tuk při pečení vyteče).
  • Celou kachnu rovnoměrně pokapejte olejem.
  • Dutinu kachny vyplňte řapíkatým celerem, mrkví, cibulí a čerstvými snítkami bylinek.
  • V malé misce smíchejte koření na potření.
  • Kachnu po celém povrchu okořeňte vzniklou směsí.
  • Přidejte ochucenou kachnu do pomalého hrnce.
  • Vařte buď na HIGH 3-4 hodiny nebo na LOW 6-8 hodin.
  • Vyjměte kachnu z pomalého hrnce a před krájením ji nechte dalších 10 minut odpočívat.
  • Pokud toužíte po křupavé kůrce, předehřejte si troubu na funkci gril.
  • Kachnu položte na plech.
  • Vložte plech do trouby a grilujte na 3–5 minut, nebo dokud není kůže křupavá podle vašich představ.
  • Užijte si to!
Celá kachna plněná zeleninou na velkém talíři, ozdobená čerstvými bylinkami a plátky citronu.
www.fitslowcookerqueen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.