Věděli jste, že si můžete v pomalém hrnci připravit i celou kachnu? Vyzkoušejte tento low-carb, paleo i whole 30 pokrm podávat během vašeho příštího setkání s rodinou či přáteli.
INGREDIENCE
- celá kachna, o hmotnosti 3–5 kg
- 2 řapíkaté celery, nakrájené
- 2 středně velké mrkve, nakrájené
- 1 malá cibule, nakrájená
- 2 snítky čerstvých bylinek
- 2 lžičky oleje dle vlastního výběru
Na potření kachny:
- 2 a 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžičky oregana
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené mleté cibule
- 1 lžička pepře
- 1/2 lžičky kajenského pepře
POSTUP
- Pokud máte kachnu s droby, vyjměte je.
- Opláchněte a osušte kachnu.
- Nožem nebo vidličkou propíchejte kůži kachny (takže tuk při pečení vyteče).
- Celou kachnu rovnoměrně pokapejte olejem.
- Dutinu kachny vyplňte řapíkatým celerem, mrkví, cibulí a čerstvými snítkami bylinek.
- V malé misce smíchejte koření na potření.
- Kachnu po celém povrchu okořeňte vzniklou směsí.
- Přidejte ochucenou kachnu do pomalého hrnce.
- Vařte buď na HIGH 3-4 hodiny nebo na LOW 6-8 hodin.
- Vyjměte kachnu z pomalého hrnce a před krájením ji nechte dalších 10 minut odpočívat.
- Pokud toužíte po křupavé kůrce, předehřejte si troubu na funkci gril.
- Kachnu položte na plech.
- Vložte plech do trouby a grilujte na 3–5 minut, nebo dokud není kůže křupavá podle vašich představ.
- Užijte si to!