Takový guláš jste zaručeně ještě nejedli! Připravte si guláš z kachního masa podle našeho receptu a už nikdy nebudete chtít jiný. Je to delikatesa!
NGREDIENCE
- 1 větší kachna (nebo 2 menší)
- 4 cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sladká mletá paprika
- pikantní mletá paprika
- mletý kmín
- majoránka
- sůl
- 5 pastiňáků
POSTUP
- Kachnu omyjeme, osušíme a nožem oddělíma prsa a stehna.
- Stáhneme z nich kůži, zbylé kosti a křídla posekáme na menší kousky.
- Maso z prsou nakrájíme na větší kostičky, stehna rozdělíme v kolenním kloubu.
- Staženou kůži vyškvaříme v hrnci nebo v kotlíku na tuk (začneme ve studeném hrnci).
- Kůži z hrnce vyjmeme.
- Na kachním tuku osmahneme osolené a okořeněné kousky stehen dohněda.
- Maso vyjmeme.
- Ve stejném hrnci pomalu osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- K cibuli přidáme kachní stehna, spolu promícháme a přidáme rajčatový protlak.
- Po chvíli zasypeme maso a cibuli sladkou i pikantní mletou paprikou, mletým kmínem a trochou sušené majoránky.
- Vše spolu promícháme.
- Po chvíli přiddáme nasekané kosti, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a přikryté necháme pomalu vařit 45-60 minut.
- Do guláše přidáme kachní prsa a oloupané nakrájené pastiňáky.
- Vaříme dalších 10 minut, poté z něj vyjmeme všechny kosti a dochutíme, případně přidáme čerstvou majoránku.