Kachní guláš s pastiňákem

Kachní guláš s pastiňákem

Takový guláš jste zaručeně ještě nejedli! Připravte si guláš z kachního masa podle našeho receptu a už nikdy nebudete chtít jiný. Je to delikatesa!

NGREDIENCE

  • 1 větší kachna (nebo 2 menší)
  • 4 cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sladká mletá paprika
  • pikantní mletá paprika
  • mletý kmín
  • majoránka
  • sůl
  • 5 pastiňáků

POSTUP

  • Kachnu omyjeme, osušíme a nožem oddělíma prsa a stehna.
  • Stáhneme z nich kůži, zbylé kosti a křídla posekáme na menší kousky.
  • Maso z prsou nakrájíme na větší kostičky, stehna rozdělíme v kolenním kloubu.
  • Staženou kůži vyškvaříme v hrnci nebo v kotlíku na tuk (začneme ve studeném hrnci).
  • Kůži z hrnce vyjmeme.
  • Na kachním tuku osmahneme osolené a okořeněné kousky stehen dohněda.
  • Maso vyjmeme.
  • Ve stejném hrnci pomalu osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • K cibuli přidáme kachní stehna, spolu promícháme a přidáme rajčatový protlak.
  • Po chvíli zasypeme maso a cibuli sladkou i pikantní mletou paprikou, mletým kmínem a trochou sušené majoránky.
  • Vše spolu promícháme.
  • Po chvíli přiddáme nasekané kosti, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a přikryté necháme pomalu vařit 45-60 minut.
  • Do guláše přidáme kachní prsa a oloupané nakrájené pastiňáky.
  • Vaříme dalších 10 minut, poté z něj vyjmeme všechny kosti a dochutíme, případně přidáme čerstvou majoránku.
Guláš z kachního masa se zeleninou v hrnci, který drží žena.
www.dobrejedlo.pluska.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.