Kachní medailonky se slaninou

Kachní medailonky se slaninou

Nadýchané kachní ve tvaru medailonků potěší nejen oko, ale i mlsný jazyk. K nim postačí například salát z polníčku. 

INGREDIENCE:

  • 4 kachní prsa
  • plátky slaniny
  • mletý pepř (zelený a černý)
  • plátky červeného pepře
  • worcester

POSTUP:

  • Prsa si umyjte, osušte a nakrájejte na poloviny.
  • Každý plátek obalte po stranách slaninou tak, abyste vytvarovali medailonek.
  • Každý plátek z obou stran okořeňte a pokapejte worcesterem.
  • Dejte do ledničky (nezakrývejte) na 3 až 24 hodin marinovat. 
  • Mezitím je několikrát otočte. 
  • Před přípravou je na hodinu nechte při pokojové teplotě. 
  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Mezitím si na sporáku rozehřejte pánev (ideálně takovou, která může i do trouby).
  • Pak na rozpálené pánvi nechte medailonky zatáhnout. 
  • Začněte stranou s kůží a restujte 2 minuty, poté otočte a restujte další 2 minuty. 
  • Nyní můžete přemístit do trouby a nechat dopéci na 6 minut (medium rare).
  • Po vyjmutí z trouby je zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout. 
Kachní medailonky obalované ve slanině.
canardsdulacbrome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.