Máte chuť na lahodná kachní prsa? Recepty na jejich přípravu se můžete inspirovat u nás.
Jak je připravit, aby byla na povrchu křupavá a uvnitř plná šťávy?
Zároveň však musí být akorát tak propečená.
S jakou přílohou je podávat?
Naše recepty
Tip: Ochutnejte i další recepty na grilovanou drůbež.
Na co si při přípravě kachních prsou dávat pozor? Toto minutkové maso je v této oblasti záludné kvůli kůži a tuku. Pokud není tuk pod kůží dostatečně propečen, kůže zůstává žvýkavá a tuhá. Naříznutím kůže se sádlo rychleji vypeče. Zároveň při smažení a pečení musíte dávat pozor, aby uvnitř zůstala pěkně růžová. Více propečená prsa by byla tuhá a suchá.
Na tom se také podílí správná teplota pánve. Zprudka opečené krůtí prso se rychle zatáhne a tuk pod kůží se nevypeče. Naopak nízká teplota způsobí vypečení tuku, ale zároveň rozsáhlejší propečení svaloviny. Vhodné je tedy zvolit střední teplotu. Na pánvi nám nic nebude prskat, ale v tuku se budou tvořit bubliny.
A nakonec co s výpekem? Jako omáčka se kvůli velké mastnoty moc nepoužívá. Zpracovat ji však můžete ještě dál. Můžete ji přidat do omáček, vývarů nebo na nich osmažit brambory právě ke kachním prsům.
A jaké další přílohy ke kachním prsíčkům zvolit? Báječně se k nim hodí brambory na jakýkoliv způsob. Skvěle se párují i s batáty a sladkými omáčkami. Kromě pomerančové omáčky můžete zvolit i omáčku s brusinkami, švestkami, rybízem nebo meruňkou. Dále pak je smíte podávat se špenátem nebo zeleninovými saláty.
Z celé kachny si můžete pochutnat i na receptech na kachnu nebo jiné maso ala zvěřina či na úžasné sváteční kachně.