5 skvělých receptů na kachní prsíčka: Šťavnatá a hotová za minutku!

Máte chuť na lahodná kachní prsa? Recepty na jejich přípravu se můžete inspirovat u nás.

Jak je připravit, aby byla na povrchu křupavá a uvnitř plná šťávy?

Zároveň však musí být akorát tak propečená. 

S jakou přílohou je podávat?

Tip: Ochutnejte i další recepty na grilovanou drůbež.

Na co si při přípravě kachních prsou dávat pozor? Toto minutkové maso je v této oblasti záludné kvůli kůži a tuku. Pokud není tuk pod kůží dostatečně propečen, kůže zůstává žvýkavá a tuhá. Naříznutím kůže se sádlo rychleji vypeče. Zároveň při smažení a pečení musíte dávat pozor, aby uvnitř zůstala pěkně růžová. Více propečená prsa by byla tuhá a suchá. 

Na tom se také podílí správná teplota pánve. Zprudka opečené krůtí prso se rychle zatáhne a tuk pod kůží se nevypeče. Naopak nízká teplota způsobí vypečení tuku, ale zároveň rozsáhlejší propečení svaloviny. Vhodné je tedy zvolit střední teplotu. Na pánvi nám nic nebude prskat, ale v tuku se budou tvořit bubliny.

A nakonec co s výpekem? Jako omáčka se kvůli velké mastnoty moc nepoužívá. Zpracovat ji však můžete ještě dál. Můžete ji přidat do omáček, vývarů nebo na nich osmažit brambory právě ke kachním prsům.

A jaké další přílohy ke kachním prsíčkům zvolit? Báječně se k nim hodí brambory na jakýkoliv způsob. Skvěle se párují i s batáty a sladkými omáčkami. Kromě pomerančové omáčky můžete zvolit i omáčku s brusinkami, švestkami, rybízem nebo meruňkou. Dále pak je smíte podávat se špenátem nebo zeleninovými saláty.

Z celé kachny si můžete pochutnat i na receptech na kachnu nebo jiné maso ala zvěřina či na úžasné sváteční kachně.

Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.