Kachní prsa glazovaná medem

Kachní prsa glazovaná medem

Výborná kachní prsíčka lze upravit na medu a balzamicu. Výsledkem bude toto lahodné jídlo.

Ingredience

  • 2 velká kachní prsa
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce balsamica
  • 1 lžička medu
  • šťáva z 1 limetky

Postup

  • Předehřejte troubu na 120 °C.
  • Ostrým nožem nařízněte kůži, ale dávejte pozor, abyste neřezali i do samotného masa. Zahřejte pánev nebo hrnec.
  • Až bude plně nádoba plně rozpálená, dejte prsa kůží dolů a opékejte je 8 minut a přitom odolejte nutkání je otočit.
  • Nechte kůži pěkně zhnědnout, aby byla křupavá. Prsa by se neměla ke dnu přichytávat díky tuku, který bude maso pouštět. Opékejte 8 minut, otočte a pečte další 3 minuty.
  • Vyndejte prsa z pánve a opatrně je zabalte do alobalu. Vložte je v pekáčku do trouby a připravte mezitím omáčku.
  • Vylejte z hrnce všechen tuk, kromě toho, který je přichycený na okrajích. Přilejte balsamico, med a limetkovou šťávu, snižte plamen a promíchávejte.
  • Vybalte kachnu z alobalu a přilejte šťávu, která u masa zůstala, do deglazované směsi. Šťávu pak zjemněte několika lžícemi kuřecího vývaru nebo ji vylepšete kouskem másla.
  • Zhruba na 30 vteřin vraťte prsa do hrnce, abyste je prohřáli. Nakrájejte a před podáváním je polijte šťávou.
Velikonoční kachní prsa na medu nandaná na talíři.
Zdroj: sisboomblog.com

Hlavní chod již máte hotový. Co ale připravit za polévku? Inspirujte se našimi recepty na velikonoční polévky na jednom místě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.