Výborná kachní prsíčka lze upravit na medu a balzamicu. Výsledkem bude toto lahodné jídlo.
Ingredience
- 2 velká kachní prsa
- sůl a pepř
- 2 lžíce balsamica
- 1 lžička medu
- šťáva z 1 limetky
Postup
- Předehřejte troubu na 120 °C.
- Ostrým nožem nařízněte kůži, ale dávejte pozor, abyste neřezali i do samotného masa. Zahřejte pánev nebo hrnec.
- Až bude plně nádoba plně rozpálená, dejte prsa kůží dolů a opékejte je 8 minut a přitom odolejte nutkání je otočit.
- Nechte kůži pěkně zhnědnout, aby byla křupavá. Prsa by se neměla ke dnu přichytávat díky tuku, který bude maso pouštět. Opékejte 8 minut, otočte a pečte další 3 minuty.
- Vyndejte prsa z pánve a opatrně je zabalte do alobalu. Vložte je v pekáčku do trouby a připravte mezitím omáčku.
- Vylejte z hrnce všechen tuk, kromě toho, který je přichycený na okrajích. Přilejte balsamico, med a limetkovou šťávu, snižte plamen a promíchávejte.
- Vybalte kachnu z alobalu a přilejte šťávu, která u masa zůstala, do deglazované směsi. Šťávu pak zjemněte několika lžícemi kuřecího vývaru nebo ji vylepšete kouskem másla.
- Zhruba na 30 vteřin vraťte prsa do hrnce, abyste je prohřáli. Nakrájejte a před podáváním je polijte šťávou.
Hlavní chod již máte hotový. Co ale připravit za polévku? Inspirujte se našimi recepty na velikonoční polévky na jednom místě.