Kachní prso na medu

Kachní prso na medu

Nebo byste ocenili recept na kachní prsa s omáčkou?

INGREDIENCE:

  • 4 kachní prsa
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • ¼ hrnku suchého sherry
  • ¼ hrnku vinného octa
  • ½ hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce másla

POSTUP:

  • Kachní prsa si umyjte, osušte, odstraňte šlachy a v kůži udělejte ostrým nožem zářezy do tvaru křížů. 
  • Osolte je a opepřete.
  • Pánev bez tuku si nechte rozehřát na minutu na středním silném plameni. 
  • Na ni pak dejte smažit kachní prsa kůží dolů. 
  • Po 6 minutách plamen ztlumte a restujte ještě 2-4 minuty do zlatova.
  • Prsa pak otočte na druhou stranu a slejte výpek. 
  • Dejte dopéct do trouby nahřáté na 215 °C na 3-4 minuty na medium rare (teplota masa 57 °C) a 5-6 minut na medium well (teplota masa 68 °C).
  • Maso si zabalte do alobalu, výpek slijte (pánev neumývejte) a na pánev si dejte vinný ocet a sherry. 
  • Zahřejte a nechte redukovat, pak přidejte nasekaný tymián, vývar, med a sůl. 
  • Vařte další 3 minuty, pak přidejte máslo.
  • Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou.
Lahodná kachní prsíčka s omáčkou z medu a sherry.
dianeabroad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.