Kachní rillettes

Kachní rillettes

Rillettes jsou nóbl způsob, jak jinak říci „konzervované maso“, které je ale perfektně připravené. Jedná se v podstatě o bohatou, tučnou, masitou pomazánku, která se maže na chléb. V lednici vám vydrží i několik měsíců a tak skvěle poslouží, když nebudete mít po dlouhém dni v práci čas ani náladu vařit.

INGREDIENCE

  • 2 kachní stehna
  • 250 g kachního tuku
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 50 g vyloupaných pistácií
  • 50 g sultánek
  • 1 lžička šalotkového octa

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 150º C.
  • Kachní stehýnka a sádlo dejte do pekáčku, okořeňte, pak rozdrťte a vložte do nich česnek a 3 snítky tymiánu.
  • Přikryjte alobalem a pečte 2 hodiny, nebo dokud maso nepadá od kosti.
  • Vyjměte z trouby.
  • Po vychladnutí odstraňte kůži a maso oddělte od kosti.
  • Nahrubo maso nasekejte a vmíchejte pistácie a sultánky, poté přidejte ocet a zbývající lístky tymiánu.
  • Přidejte tolik tuku z pečení, aby se směs spojila – měly by to být asi 2 polévkové lžíce.
  • Podle chuti okořeňte.
  • Podávejte namazané na chlebu.
Trhané kachní maso na talíři s opečeným chlebem. Vedle je položený nůž.
www.jamieoliver.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.