Rillettes jsou nóbl způsob, jak jinak říci „konzervované maso“, které je ale perfektně připravené. Jedná se v podstatě o bohatou, tučnou, masitou pomazánku, která se maže na chléb. V lednici vám vydrží i několik měsíců a tak skvěle poslouží, když nebudete mít po dlouhém dni v práci čas ani náladu vařit.
INGREDIENCE
- 2 kachní stehna
- 250 g kachního tuku
- 2 stroužky česneku
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 50 g vyloupaných pistácií
- 50 g sultánek
- 1 lžička šalotkového octa
POSTUP
- Předehřejte troubu na 150º C.
- Kachní stehýnka a sádlo dejte do pekáčku, okořeňte, pak rozdrťte a vložte do nich česnek a 3 snítky tymiánu.
- Přikryjte alobalem a pečte 2 hodiny, nebo dokud maso nepadá od kosti.
- Vyjměte z trouby.
- Po vychladnutí odstraňte kůži a maso oddělte od kosti.
- Nahrubo maso nasekejte a vmíchejte pistácie a sultánky, poté přidejte ocet a zbývající lístky tymiánu.
- Přidejte tolik tuku z pečení, aby se směs spojila – měly by to být asi 2 polévkové lžíce.
- Podle chuti okořeňte.
- Podávejte namazané na chlebu.