Kachní vývar z kostí

Kachní vývar z kostí

Kombinace hub, zeleniny a kachního masa je naprosto úžasná. Zkuste si ji připravit doma a uvidíte sami.

Ingredience

  • 1 kachní skelet
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 8 bobkových listů
  • 2 mrkve
  • ¼ šálku krup
  • 150 g hub
  • sůl, pepř

Postup

  • Troubu si rozpálíme na 190C a pečeme kachní skelet asi hodinu.
  • Kachní skelet vyjmeme z trouby, 3 lžíce výpeku nalijeme do hrnce. Na tom si orestujeme nakrájený celer a cibule asi 3 minuty.
  • Přidáme prolisovaný česnek, vodu a kachní skelet.
  • Na mírném plameni vaříme asi 2-2.5 hodiny.
  • Mezitím si připravíme kroupy podle návodu.
  • Ze skeletu obereme maso a vložíme zpět do polévky. Nakrájíme mrkve a houby na vaříme 10 minut.
  • Poté do polévky přidáme kroupy a vaříme dalších 10 minut.
  • Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Polévka s masem a houbami v modré misce.
zdroj: yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.