Kombinace hub, zeleniny a kachního masa je naprosto úžasná. Zkuste si ji připravit doma a uvidíte sami.
Ingredience
- 1 kachní skelet
- 5 stonků řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 8 bobkových listů
- 2 mrkve
- ¼ šálku krup
- 150 g hub
- sůl, pepř
Postup
- Troubu si rozpálíme na 190C a pečeme kachní skelet asi hodinu.
- Kachní skelet vyjmeme z trouby, 3 lžíce výpeku nalijeme do hrnce. Na tom si orestujeme nakrájený celer a cibule asi 3 minuty.
- Přidáme prolisovaný česnek, vodu a kachní skelet.
- Na mírném plameni vaříme asi 2-2.5 hodiny.
- Mezitím si připravíme kroupy podle návodu.
- Ze skeletu obereme maso a vložíme zpět do polévky. Nakrájíme mrkve a houby na vaříme 10 minut.
- Poté do polévky přidáme kroupy a vaříme dalších 10 minut.
- Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.