Extra jemná krémová roláda s plnou chutí kakaa a smetany, kterou si vychutnají všichni milovníci čokolády.
INGREDIENCE
Těsto
- základní piškotové těsto
- 2 lžíce pravého kakaa
Krém
- 250 ml smetany na šlehání (33 %)
- 100 g čokolády na vaření (ideálně s vyšším procentem kakaa)
POSTUP
- Opět použijte klasický postup přípravy piškotového těsta, pouze s tím rozdílem, že k mouce přimícháte kakao.
- Dobu chladnutí těsta využijte k přípravě náplně.
- Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy
- Dejte do vodní lázně, přilijte k čokoládě polovinu smetany a nechte ji rozpustit.
- Do hladkého krému nalijte zbytek smetany.
- Promíchejte a nechte vychladnout.
- Poté vyšlehejte do tuhé šlehačky.
- Krém rozetřete na vychladlé piškotové těsto a zarolujte.
- Můžete prosvětlit posypem z moučkového cukru.