Kakaová roláda s pařížskou šlehačkou

Kakaová roláda s pařížskou šlehačkou

Extra jemná krémová roláda s plnou chutí kakaa a smetany, kterou si vychutnají všichni milovníci čokolády.

INGREDIENCE

Těsto

  • základní piškotové těsto
  • 2 lžíce pravého kakaa

Krém

  • 250 ml smetany na šlehání (33 %)
  • 100 g čokolády na vaření (ideálně s vyšším procentem kakaa)

POSTUP

  1. Opět použijte klasický postup přípravy piškotového těsta, pouze s tím rozdílem, že k mouce přimícháte kakao.
  2. Dobu chladnutí těsta využijte k přípravě náplně.
  3. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy
  4. Dejte do vodní lázně, přilijte k čokoládě polovinu smetany a nechte ji rozpustit.
  5. Do hladkého krému nalijte zbytek smetany.
  6. Promíchejte a nechte vychladnout.
  7. Poté vyšlehejte do tuhé šlehačky.
  8. Krém rozetřete na vychladlé piškotové těsto a zarolujte.
  9. Můžete prosvětlit posypem z moučkového cukru.
Nakrojená kakaová roláda s pařížskou šlehačkou posypaná moučkovým cukrem
Zdroj : velemenyarena.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.