Kakaová roláda z cukety

Kakaová roláda z cukety
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Neuvěřitelně jednoduchý moučník připravený ze zdravé cukety zachutná nejen vašim dětem. Má úžasnou vláčnou texturu a není přeslazený. Připravte si ho i vy!

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3/4 šálku cukru
  • 1/2 šálku kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 šálek nahrubo nastrouhané cukety

Na náplň:

  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku moučkového cukru plus navíc na posypání

Postup

  • Ve velké míse prošlehejte vejce, vanilkový extrakt, mandlový extrakt a cukr.
  • Smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl ve střední misce.
  • Do vaječné směsi přidejte suché ingredience a dobře promíchejte.
  • Vmíchejte nastrouhanou cuketu.
  • Těsto rozetřete na vymaštěný a pečícím papírem vyložený pekáč o rozměrech 38 x 25 cm.
  • Pečte při 175 C po dobu 10 až 15 minut, nebo dokud těsto při lehkém dotyku nevyskočí.
  • Vyjměte těsto z trouby a přendejte na plátěnou utěrku posypanou moučkovým cukrem.
  • Odloupněte pečící papír a srolujte, začněte kratší stranou.
  • Nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • Vyšlehejte smetanu.
  • Přimíchejte moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  • Jemně rozbalte těsto a rozprostřete na něj náplň do vzdálenosti 2,5 cm od okrajů.
  • Znovu srolujte a položte na servírovací talíř stranou švem dolů.
  • Poprašte moučkovým cukrem.
  • Nechte chladit až do podávání.
  • Užijte si to!
Čokoládová roláda plněná šlehačkou na talířku.
www.commonsensehome.com

Je libo také naše luxusní recepty na rolády z piškotů podle cukrářských mistrů, které snadno zvládnete i doma? Pojďme se na ně společně podívat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.