Spojení čokolády a kakaa je vždy bezkonkurenční. Vyzkoušejte ho v tomto receptu!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1 šálek másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1/2 čajové lžičky soli
Náplň
- 1 šálek šlehačky
- 300 g nasekané hořké čokolády
Postup:
- Do mísy prosejte mouku, kakaový prášek a sůl. Odstavte.
- Pomocí mixéru vyšlehejte máslo a cukr.
- Přidejte žloutky a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte moučnou směs a pomalu vypracujte v těsto.
- Těsto vyklopte na lehce pomoučený povrch a vytvarujte z něj kouli.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky vychladit.
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte kakaové cukroví.
- Plechy s cukrovím vložte do trouby a pečte 8-10 minut.
- Po upečení nechte cukroví vychladnout a v mezidobě si připravte náplň.
- Šlehačku zahřívejte na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
- Horkou smetanu nalijte na čokoládu a za stálého míchání čokoládu rozpusťte.
- Před použitím několik minut počkejte, dokud náplň nezíská hustou konzistenci, která se snadno roztírá.
- Jednotlivé kousky cukroví slepte pomocí čokoládové náplně.
Jazýčky, rohlíčky, kuličky. Inspirujte se našimi recepty na čokoládové cukroví.