Neobvyklá varianta lineckého cukroví, ve kterém je marmeláda nahrazena bílou čokoládou. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná.
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 2/3 šálku neslazeného kakaového prášku
- 3/4 šálku másla
- 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
- 2 vejce
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 3/4 šálku bílé čokolády
Postup:
- V míse smíchejte mouku, kakaový prášek a sůl.
- Pomocí ručního mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr do nadýchané pěny.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- Přidejte suché přísady a při nízkých otáčkách mixéru míchejte, dokud se vše nespojí.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 2 hodiny do chladničky.
- Předehřejte si troubu na 170 °C a plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
- Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte těsto na tloušťku asi půl centimetru.
- Pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary a cukroví přeneste na připravené plechy.
- Kakaové cukroví pečte 10-12 minut.
- Nechte vychladnout.
- V mezidobě si ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a následně s její pomocí jednotlivé tvary lineckého cukroví slepte.