Kakaové cukroví slepované bílou čokoládou

Kakaové cukroví slepované bílou čokoládou
Příprava: 165 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Neobvyklá varianta lineckého cukroví, ve kterém je marmeláda nahrazena bílou čokoládou. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2/3 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 3/4 šálku másla
  • 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 šálku bílé čokolády

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, kakaový prášek a sůl.
  2. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr do nadýchané pěny.
  3. Vmíchejte vejce a vanilku.
  4. Přidejte suché přísady a při nízkých otáčkách mixéru míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 2 hodiny do chladničky.
  6. Předehřejte si troubu na 170 °C a plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
  7. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte těsto na tloušťku asi půl centimetru.
  8. Pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary a cukroví přeneste na připravené plechy.
  9. Kakaové cukroví pečte 10-12 minut.
  10. Nechte vychladnout.
  11. V mezidobě si ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a následně s její pomocí jednotlivé tvary lineckého cukroví slepte.
Kakaové vánoční sušenky slepované bílou čokoládou.
zdroj: nourish-and-fete.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.