Kakaové linecké cukroví

Kakaové linecké cukroví
Příprava: 235 minut Vaření: 11 minut Počet porcí: 2

Linecké cukroví nemusí být vždy jen světlé. Dodejte mu barvu a chuť trochou kakaa.

Ingredience:

  • 3/4 šálku mandlové mouky
  • 1 a 1/3 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku másla
  • 2/3 šálku moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 3 PL neslazeného kakaového prášku
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • marmeláda dle vlastního výběru na slepení

Postup:

  1. V míse smíchejte mandlovou mouku, hladkou mouku, kakao, skořici, sůl a hřebíček.
  2. V kuchyňském robotu vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce a vanilkový extrakt.
  3. Obě směsi smíchejte a vypracujte v těsto.
  4. Vypracované těsto rozdělte na polovinu, zabalte do potravinové fólie a dejte na 3 hodiny do ledničky.
  5. Následně těsto rozválejte a vykrájejte z něj tvary lineckého cukroví, z jedné poloviny spodní části, z druhé poloviny vrchní části s otvorem ve středu.
  6. Předehřejte si troubu na 160°C.
  7. Kakaové cukroví dejte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 11-13 minut.
  8. Když cukroví vychladne, slepte ho pomocí marmelády a případně též postříkejte polevou z bílé čokolády.
Linecké cukroví s kakaem.
zdroj: koreaninthekitchen.com

Vyzkoušejte i další recepty na oblíbené linecké cukroví. S kakaem, ořechy či v dia podobě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.