Linecké cukroví nemusí být vždy jen světlé. Dodejte mu barvu a chuť trochou kakaa.
Ingredience:
- 3/4 šálku mandlové mouky
- 1 a 1/3 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku másla
- 2/3 šálku moučkového cukru
- 1 vejce
- 3 PL neslazeného kakaového prášku
- 1 čajová lžička mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- marmeláda dle vlastního výběru na slepení
Postup:
- V míse smíchejte mandlovou mouku, hladkou mouku, kakao, skořici, sůl a hřebíček.
- V kuchyňském robotu vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce a vanilkový extrakt.
- Obě směsi smíchejte a vypracujte v těsto.
- Vypracované těsto rozdělte na polovinu, zabalte do potravinové fólie a dejte na 3 hodiny do ledničky.
- Následně těsto rozválejte a vykrájejte z něj tvary lineckého cukroví, z jedné poloviny spodní části, z druhé poloviny vrchní části s otvorem ve středu.
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Kakaové cukroví dejte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 11-13 minut.
- Když cukroví vychladne, slepte ho pomocí marmelády a případně též postříkejte polevou z bílé čokolády.
Vyzkoušejte i další recepty na oblíbené linecké cukroví. S kakaem, ořechy či v dia podobě!