Kakaové řezy s máslovým krémem se slaným karamelem

Kakaové řezy s máslovým krémem se slaným karamelem

Tento jednoduchý kakaový moučník uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Je lehký nadýchaný a když ho potřete dokonalým máslovým krémem s domácím slaným karamelem, máte dezert, který potěší celou vaši rodinu.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a ¾ šálku krystalového cukru
  • ¾ šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • ½ šálku zakysané smetany
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek horké uvařené kávy nebo horké vody

Na karamelovou omáčku:

  • ¾ šálku cukru
  • ½ šálku smetany ke šlehání pokojové teploty
  • 4 lžíce másla pokojové teploty
  • 2 lžičky mořské soli

Na máslový krém:

  • 3 šálky moučkového cukru
  • 1 šálek másla pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ½ šálku karamelové omáčky viz výše
  • ⅛ lžičky soli

Postup

  • Nastříkejte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji a poté vyložte dno pečícím papírem, přičemž na 2 stranách nechte přesah.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl ve střední misce.
  • V jiné misce smíchejte mléko, zakysanou smetanu, olej, vejce a vanilku.
  • Pomalu přidávejte mokré ingredience do suchých, dokud se nespojí.
  • Opatrně přidejte horkou kávu (nebo horkou vodu) a jemně promíchejte.
  • Nalijte těsto na plech.
  • Pečte asi 28–30 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu buchty nevyjde čisté.
  • Nechte buchtu zcela vychladnout na plechu.
  • Vložte cukr do velkého hrnce na střední plamen.
  • Jakmile se cukr začne rozpouštět, míchejte, dokud se úplně nerozpustí, 10-15 minut.
  • Jakmile se cukr rozpustí, přestaňte míchat a vařte na středním plameni, dokud cukr nezíská tmavě jantarovou barvu, asi 1-3 minuty.
  • Během tohoto kroku neodcházejte!
  • Pokud nedáváte pozor, může se velmi rychle připálit.
  • Ihned přidejte nakrájené máslo a neustále šlehejte, dokud se máslo nerozpustí.
  • Hrnec sundejte z plotny a za stálého šlehání pomalu přilévejte smetanu.
  • Pokračujte ve šlehání, dokud není karamel hladký.
  • Pokud v karamelové omáčce zůstanou shluky cukru, vraťte hrnec zpět na střední plamen na několik minut, aby se cukr úplně rozpustil.
  • Přidejte sůl a prošlehejte.
  • Nechte karamelovou omáčku úplně vychladnout.
  • Ve stolním mixéru nebo pomocí ručního mixéru smíchejte máslo pokojové teploty s moučkovým cukrem.
  • Mixujte při nízké rychlosti asi 2 minuty,
  • Přidejte vanilku a dobře promíchejte.
  • Mixujte při střední rychlosti po dobu 2 minut, dokud nebudete mít světlou a nadýchanou směs.
  • Přidejte vychladlý slaný karamel a šlehejte, dokud se nezapracuje.
  • Buchtu potřete krémem, pokapejte zbylým slaným karamelem a podávejte.
Čokoládové řezy s máslovým krémem s domácím slaným karamelem.
www.themarblekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.