Kakaové řezy s polevou z mascarpone a akátového medu

Kakaové řezy s polevou z mascarpone a akátového medu

Dokonalý jemný kakaový moučník s hladkou polevou z mascarpone je neuvěřitelně snadný na přípravu a zároveň božsky chutná. Připravte ho své rodině či přátelům k odpolední kávě. Možná využijete i naše recenze nejlepších automatických kávovarů. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 190 ml vroucí vody
  • 270 g hladké mouky
  • 300 g krupicového cukru
  • 75 g neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžička instantního espressa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 240 g podmáslí pokojové teploty
  • 110 g rostlinného oleje
  • 3 velká vejce pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 200 g mascarpone
  • 15 g akátového medu
  • ½ lžičky vanilkové pasty
  • 100 g moučkového cukru
  • 125 g smetany ke šlehání

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech na pečení o rozměrech 23 x 33 cm pečicím papírem.
  • Dejte vařit 190 ml vody a nechte vychladnout.
  • Do mísy prosejte všechny suché ingredience a pořádně promíchejte.
  • Do jiné mísy přidejte všechny mokré ingredience včetně vychladlé vody a ručním šlehačem je šlehejte, dokud se nespojí.
  • Dávejte si pozor, abyste nepřemíchali vejce.
  • Mokré ingredience pomalu nalijte do suchých a vše jemně promíchejte.
  • Ujistěte se, že v těstě nezůstaly žádné hrudky.
  • Těsto nalijte na připravený plech a pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu buchty nevyjde čistá.
  • Buchtu nechte vychladnout na mřížce.
  • Po 15 minutách buchtu opatrně vyjměte z plechu na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Elektrickým mixérem umíchejte mascarpone, akátový med a vanilkovou pastu.
  • Poté přidejte moučkový cukr a promíchejte do hladka.
  • Přidejte smetanu ke šlehání a šlehejte, dokud nebude směs tuhá a nebude držet tvar.
  • Nalijte polevu na buchtu a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou.
  • Poprašte trochou kakaa a podávejte.
Nakrájený kakaový moučník s hladkou polevou z mascarpone,
www.juliemarieeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.