Už jste někdy zkoušeli připravit olihně?
Ne? A chtěli byste, jen nevíte, jak na to?
Vyzkoušejte naše jednoduché recepty na kalamáry, jak bývají často olihně označovány.
Poradíme vám také, jak je správně očistit.
Užijte si to!
Naše recepty
Jak olihně očistit?
Pokud koupíte celé olihně, budete je muset před jejich tepelnou úpravou rozřezat a vyčistit. Prvním krokem je opláchnutí olihně pod studenou vodou a poté odtržení chapadel od těla.
Odřízněte hlavu od chapadel a vyhoďte ji. Odstraňte zobák ze středu chapadel. Vyčistěte veškeré vnitřnosti z těla olihně a odstraňte kost, která vypadá jako dlouhý tenký kus čirého plastu.
Pokud je na vnější straně olihně membrána, odstraňte ji a potom odřízněte velkou ploutev z každé strany těla. Tělo nakrájejte na kroužky. Kroužky a chapadla pak použijte podle pokynů v daném receptu.
K ještě lepší představě vám může pomoci i následující video:
Jak vidíte, je to jednoduchý proces, který zvládne opravdu každý!
Napište nám, jak jste přípravu kalamár zvládli. Budeme se těšit na vaše odpovědi.