Kaldoun s kachnou a slaninou

Kaldoun s kachnou a slaninou

Tahle kachní polévka nejen skvěle chutná ale taky vás skvěle zasytí a je proto ideální svačinou.

Ingredience

  • 10 plátků slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 šálky cibule na drobno
  • 2 šálky celeru
  • 2 šálky mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • ½ šálku mouky
  • kuřecí vývar
  • 4 šálky brambor
  • 4 šálky vařeného kachního masa
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 šálek smetany na vaření
  • sůl, pepř

Postup

  • Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme do křupava a necháme stranou.
  • Na tuku ze slaniny orestujeme cibuli, celer, mrkev, česnek a mletou papriku.
  • Zaprášíme moukou a za stálého míchání vaříme dvě minuty.
  • Zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu.
  • Přidáme brambory a vaříme asi 15 minut dokud nejsou brambory měkké.
  • Přidáme smetanu, kachní maso a povaříme spolu 10 minut.
  • Podáváme s opečenou slaninou.
Polévka s masem, slaninou a zeleninou v bílém hrnku.
zdroj: southernladymagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.