Kalifornský salát Niçoise s avokádem

Kalifornský salát Niçoise s avokádem

Kalifornská verze salátu Niçoise s avokádem místo brambor je naprosto perfektní a také zdravá! Je vhodná pro vegany i celiaky. Je dobře vyvážená s vysoce kvalitními bílkovinami, tuky a spoustu zeleniny. Dobrou chuť!

Ingredience:

Na zálivku:

  • ½ čajové lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • ½ polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce šampaňského nebo bílého vinného octa
  • ⅓ šálku nerafinovaného, ​​za studena lisovaného extra panenského olivového oleje

Na salát:

  • 230 g zelených fazolek, ořezaných  
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 4 – 6 natvrdo uvařených velkých vajec, oloupaných a podélně rozpůlených
  • 1–2 plechovky vysoce kvalitního tuňáka, nejlépe baleného v olivovém oleji, scezeného a rozlámaného na kousky
  • 1 velké avokádo, nakrájeného na kostky
  • ½ šálku černých oliv
  • 340 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 4 ředkvičky, ořezané a nakrájené na tenké plátky
  • hlávkový salát k vystlání talíře

Postup       

  1. Ve střední míse smíchejte všechny přísady na dresink nebo protřepejte v zavařovací sklenici.
  2. Na zelené fazolky si připravte misku ledové vody.
  3. Přiveďte velký hrnec vody k varu a přidejte sůl.
  4. Přidejte fazole a nastavte časovač na 3 minuty.
  5. Poté, co se fazole vaří 3 minuty, vyzkoušejte křehkost.
  6. Měly by být křupavé, ale neměly by chutnat syrově.
  7. Slijte a ihned ponořte do ledové vodní lázně.
  8. Asi po 5 minutách sceďte a osušte.
  9. Salát sestavte tak, že suroviny rozdělíte do samostatných skupin.
  10. Talíř vystlete salát a na něj vrstvěte skupiny surovin.
  11. Vše pokapejte dresinkem nebo ho nechte bokem, aby si každý sám zalil salát dle libosti.
Salát s vajíčkem, avokádem a zeleninou servírovaný na talíři s vedle položenými hůlkami.
www.pamelasalzman.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.