Super jednoduchá pomazánka z vepřového masa. Stačí vám pár kroků a máte doma výbornou a skvěle dochucenou pomazánku, kterou je radost si namazat na chleba.
Co budete potřebovat:
- 1 kilo najemno namletého vepřového tuku
- 1 kilo jemně namletého vepřového masa
- 2 cibule najemno nakrájené
- 4 sklenice vody
- 1 čajová lžička mletého hřebíčku
- ¾ lžičky muškátového oříšku
- Sůl a pepř (dochucujeme podle chuti)
Postup:
- Vepřový tuk a maso, společně s cibulí, vodou, hřebíčkem a muškátovým oříškem dáme do jednoho velkého hrnce
- Dochutíme, dle našich preferencí solí a pepřem a takto připravený hrnec přivedeme k varu
- Když se maso začne vařit, snížíme teplotu a pokračujeme ve vaření, dokud maso není měkké. To bude trvat alespoň 1,5 hodiny
- Podle potřeby přidáváme vodu, aby se nám směs nevařila nasucho
- Když je směs v hrnci dostatečně provařená, necháme zbylou vodu v hrnci pomalu redukovat, tak aby se směs nespálila
- Směs dáme přes noc odpočinout do lednice
- Druhý den odstraníme přebytečnou tukovou vrstvu, která se na pomazánce vytvořila (nebo jí do pomazánky vmícháme, získáme tak krémovější konzistenci)
Čím déle se maso a tuk budou vařit, tím lepší bude výsledek.