Jeden z nejklasičtějších pokrmů, který se z tohoto typu masa připravuje. Jeho výhodou je, že se připravuje v troubě, a vy tak nemusíte stát celou dobu u plotny.
Ingredience:
- 1000 g kančího masa
- 100 g slaniny
- 50 g hladké mouky
- 25 g rajčatového pyré
- 2000 ml vývaru
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml červeného vína
- tymián
- bobkový list
- sladká paprika
- kajenský pepř
- petrželka
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Kančí maso nakrájejte na kousky, posolte, popepřete a posypejte moukou.
- V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a zlehka na něm kančí maso orestujte.
- Poté přidejte k masu na kostičky nakrájenou slaninu a restujte ještě asi 5 minut.
- Přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Poté přidejte i všechny ostatní ingredience, tedy nakrájenou cibuli a papriku, prolisovaný česnek, víno, rajčatové pyré, koření a bylinky.
- Pánev či hrnec přiklopte a vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 1,5 až 2 hodiny.
Kančí guláš podávejte s knedlíkem či čerstvým pečivem posypaný petrželkou.