Kančí guláš

Kančí guláš

Jeden z nejklasičtějších pokrmů, který se z tohoto typu masa připravuje. Jeho výhodou je, že se připravuje v troubě, a vy tak nemusíte stát celou dobu u plotny.

Ingredience:

  • 1000 g kančího masa
  • 100 g slaniny
  • 50 g hladké mouky
  • 25 g rajčatového pyré
  • 2000 ml vývaru
  • 1 červená paprika
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml červeného vína
  • tymián
  • bobkový list
  • sladká paprika
  • kajenský pepř
  • petrželka
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Kančí maso nakrájejte na kousky, posolte, popepřete a posypejte moukou.
  3. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a zlehka na něm kančí maso orestujte.
  4. Poté přidejte k masu na kostičky nakrájenou slaninu a restujte ještě asi 5 minut.
  5. Přilijte vývar a přiveďte k varu.
  6. Poté přidejte i všechny ostatní ingredience, tedy nakrájenou cibuli a papriku, prolisovaný česnek, víno, rajčatové pyré, koření a bylinky.
  7. Pánev či hrnec přiklopte a vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 1,5 až 2 hodiny. 

Kančí guláš podávejte s knedlíkem či čerstvým pečivem posypaný petrželkou.

Maso z divočáka připravené jako guláš a servírované s knedlíkem
zdroj: wildmeat.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.