Červené víno je jednou z ingrediencí, která se při přepravě kančího masa často využívá. Dodá mu lahodnou chuť i vůni. Nejinak je tomu i v tomto receptu!
Ingredience:
Marináda
- 1000 g kančího masa
- 2 šálky červeného vína
- 1 šálek octa z červeného vína
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 1 mrkev
- hřebíček
- jalovec
- rozmarýn
Omáčka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 40 g cukru
- 30 g vysokoprocentní hořké čokolády
- 3-4 sušené švestky
- bobkový list
- ocet z červeného vína
- olivový olej
- jalovec
- tymián
- sůl, pepř
Postup:
- Kančí maso nakrájejte na menší kousky a dejte ho naložit společně s nakrájenou zeleninou a kořením do marinády z červeného vína a octu.
- Nechte marinovat nejlépe přes noc.
- Následující den kančí maso zlehka orestujte v hrnci s olivovým olejem.
- Následně k masu přidejte nakrájenou cibuli a nechte dusit do měkka.
- Když je cibule měkká, přilijte do hrnce zbytek marinády, bez koření, a případně i též trochu horké vody. Maso musí být celé ponořené v tekutině.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Hrnec přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste na mírném ohni asi 2 až 2 a půl hodiny, v závislosti na velikosti kousků masa.
- Ke konci, když už je maso téměř zcela měkké, si v jiném hrnci smíchejte zbývající ingredience na omáčku a za stálého míchání nechte asi 3-4 minuty vařit.
- Když je tato omáčka hotová, přidejte ji do hrnce s kančím masem a promíchejte.
Tento pokrm můžete servírovat například s polentou či s rozmanitými přílohami z brambor.
Maďarský guláš, segedínský guláš, zabijačkový guláš i buřtguláš. Inspirujte se našimi recepty na guláš 10krát jinak!