Kančí guláš na víně

Kančí guláš na víně

Červené víno je jednou z ingrediencí, která se při přepravě kančího masa často využívá. Dodá mu lahodnou chuť i vůni. Nejinak je tomu i v tomto receptu!

Ingredience:

Marináda

  • 1000 g kančího masa
  • 2 šálky červeného vína
  • 1 šálek octa z červeného vína
  • 1 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • hřebíček
  • jalovec
  • rozmarýn

Omáčka

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g cukru
  • 30 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 3-4 sušené švestky
  • bobkový list
  • ocet z červeného vína
  • olivový olej
  • jalovec
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kančí maso nakrájejte na menší kousky a dejte ho naložit společně s nakrájenou zeleninou a kořením do marinády z červeného vína a octu.
  2. Nechte marinovat nejlépe přes noc.
  3. Následující den kančí maso zlehka orestujte v hrnci s olivovým olejem.
  4. Následně k masu přidejte nakrájenou cibuli a nechte dusit do měkka.
  5. Když je cibule měkká, přilijte do hrnce zbytek marinády, bez koření, a případně i též trochu horké vody. Maso musí být celé ponořené v tekutině.
  6. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Hrnec přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste na mírném ohni asi 2 až 2 a půl hodiny, v závislosti na velikosti kousků masa.
  8. Ke konci, když už je maso téměř zcela měkké, si v jiném hrnci smíchejte zbývající ingredience na omáčku a za stálého míchání nechte asi 3-4 minuty vařit.
  9. Když je tato omáčka hotová, přidejte ji do hrnce s kančím masem a promíchejte.

Tento pokrm můžete servírovat například s polentou či s rozmanitými přílohami z brambor.

Gulášová omáčka z divočáka připravovaná na červeném víně a podávaná s polentou
zdroj: polentaebaccala.com

Maďarský guláš, segedínský guláš, zabijačkový guláš i buřtguláš. Inspirujte se našimi recepty na guláš 10krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.