Extrémně chutný tradiční gulášek z kančího masa

Extrémně chutný tradiční gulášek z kančího masa
Příprava: 20 minut Vaření: 100 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg kančího masa z plece nebo krku
  • 10 dkg másla nebo sádla
  • 4 cibule
  • 10 dkg slaniny
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • 1/8 l červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky na jíšku
  • citronová šťáva

Postup receptu

  1. Nahrubo nakrájenou cibuli osmahneme na másle
  2. Přidáme nakrájenou slaninu, kančí maso nakrájené na kostky, sůl a koření
  3. Podlijeme vínem a vše dusíme doměkka
  4. Pak zvěřinu vyjmeme, do omáčky přilijeme trochu masového vývaru, přidáme jíšku předem osmaženou dozlatova a jíšku provaříme
  5. Dochutíme solí a citronovou šťávou, nalijeme zpět na maso a to necháme v omáčce ještě podusit
  6. Příloha: jemný knedlík, dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.