Guláš patří mezi vyhledávané pochoutky.
Existuje v mnoha rozmanitých podobách.
Kromě hovězího, vepřového či drůbežího masa ho lze připravit rovněž ze zvěřiny.
Inspirujte se našimi recepty na kančí guláš.
Jeho intenzivní chuť i vůni si hned zamilujete!
Naše recepty
Klasikou je kančí maso se šípkovou. Šípkovou omáčku lze připravit rozmanitě, naučte se to společně s námi!
Kančí guláš jako pravá gastronomická pochoutka
Kančí guláš patří k nejoblíbenějším pokrmům, které se z kančího masa připravují. Jeho tajemství spočívá předěsím v pomalém způsobu přípravy a kombinaci kančího masa s rozmanitým kořením a často též s červeným vínem.
Z koření se kromě pepře a soli využívá zejména jalovec, bobkový list, nové koření a případně též tymián či hřebíček. Kromě toho lze zakoupit i speciální koření určené právě na přípravu zvěřiny. Jestliže máte doma lesní houby, ať již čerstvé nebo sušené, nebojte se je do kančího guláše přidat.
Aby měl guláš ještě lepší chuť, doporučuje se maso na několik hodin či přes noc naložit. Jestliže chcete naopak guláš uvařit rychleji, vyplatí se tlakový hrnec, guláš lze rovněž upéct v troubě.
Z příloh se kančí guláš nejčastěji servíruje s houskovým či karlovarským knedlíkem a čerstvým chlebem. Výborně ale chutná také s polentou, takto se podává například v Itálii, bramborovou kaší, šťouchanými brambory i těstovinami. Výsledný pokrm pak na talíři můžete ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou a červenou cibulí.