Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem. Připravte si v něm i tento chutný pokrm. Pomalý způsob přípravy udělá z tohoto pokrmu jedinečnou gastronomickou lahůdku.
Ingredience:
- 500 g kančí kýty
- 750 ml červeného vína
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
- 1 čajová lžička čerstvého šalvěje
- jalovec
- hřebíček
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Kančí maso nakrájejte na plátky a naložte ho přes noc do směsi červeného vína, koření a bylinek.
- Misku s naloženým masem překryjte potravinovou fólií a vložte do ledničky.
- Následující den nakrájejte cibuli a celer nadrobno a vložte je společně s kančím masem a marinádou do pomalého hrnce.
- Vařte v závislosti na velikosti masa a zvoleném stupni přibližně 4 hodiny.
Kančí kýta na víně se nejčastěji podává s polentou nebo šťouchanými brambory.