Kančí kýta na víně v pomalém hrnci

Kančí kýta na víně v pomalém hrnci

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem. Připravte si v něm i tento chutný pokrm. Pomalý způsob přípravy udělá z tohoto pokrmu jedinečnou gastronomickou lahůdku.

Ingredience:

  • 500 g kančí kýty
  • 750 ml červeného vína
  • 1 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 čajová lžička čerstvého šalvěje
  • jalovec
  • hřebíček
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kančí maso nakrájejte na plátky a naložte ho přes noc do směsi červeného vína, koření a bylinek.
  2. Misku s naloženým masem překryjte potravinovou fólií a vložte do ledničky.
  3. Následující den nakrájejte cibuli a celer nadrobno a vložte je společně s kančím masem a marinádou do pomalého hrnce.
  4. Vařte v závislosti na velikosti masa a zvoleném stupni přibližně 4 hodiny.

Kančí kýta na víně se nejčastěji podává s polentou  nebo šťouchanými brambory.

Kančí na víně s polentou
zdroj: yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.