Víte, jaká část divočáka je považována za nejchutnější?
Kýta, především její vrchní šál.
Podívejte se na rozmanité možnosti její přípravy v našich receptech z kančí kýty!
Skvělé chutná se zelím, na víně i na smetaně.
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Kýta je nejlahodnější část divočáka
Kančí maso je charakteristické svou červenou barvou a jemnou strukturou, která je ale protkána tukovými žilkami.
Kančí kýta neboli zadní noha patří k těm částem divočáka, ze kterých se připravuje nejvíce rozmanitých pokrmů. Kančí kýta sama o sobě je tvořena několika různými svaly, vrchním šálem, ořechem a spodním šálem.
Kýta je oproti jiným částem libovější, hodí se proto i na přípravu nejrůznějších medailonků a steaků, ale obecně též k pečení či dušení. Na přípravu guláše lze kančí kýtu rovněž použít, ale častěji se používá plec nebo prorostlejší krkovice