Nejlepší recepty na kýtu z divočáka v 5 různých obměnách! Inspirujte se

Víte, jaká část divočáka je považována za nejchutnější?

Kýta, především její vrchní šál.

Podívejte se na rozmanité možnosti její přípravy v našich receptech z kančí kýty!

Skvělé chutná se zelím, na víně i na smetaně.

Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Kýta je nejlahodnější část divočáka

Kančí maso je charakteristické svou červenou barvou a jemnou strukturou, která je ale protkána tukovými žilkami.

Kančí kýta neboli zadní noha patří k těm částem divočáka, ze kterých se připravuje nejvíce rozmanitých pokrmů. Kančí kýta sama o sobě je tvořena několika různými svaly, vrchním šálem, ořechem a spodním šálem.

Kýta je oproti jiným částem libovější, hodí se proto i na přípravu nejrůznějších medailonků a steaků, ale obecně též k pečení či dušení. Na přípravu guláše lze kančí kýtu rovněž použít, ale častěji se používá plec nebo prorostlejší krkovice

Martina Stastna

Autor článku
Martina Stastna

Láska prochází žaludkem. Sytý hladovému nevěří. Hlad je nejlepší kuchař. To jsou jen některá rčení, která dokládají, jak důležitou roli jídlo v našich životech hraje. Vlastnoručně připravená snídaně, oběd či večeře ve společnosti našich blízkých je navíc často nejhezčím zážitkem celého dne. Rozšiřte si společně se mnou vaše kulinářské obzory! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.