Nejlepší recepty na kýtu z divočáka v 5 různých obměnách! Inspirujte se

Víte, jaká část divočáka je považována za nejchutnější?

Kýta, především její vrchní šál.

Podívejte se na rozmanité možnosti její přípravy v našich receptech z kančí kýty!

Skvělé chutná se zelím, na víně i na smetaně.

Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Kýta je nejlahodnější část divočáka

Kančí maso je charakteristické svou červenou barvou a jemnou strukturou, která je ale protkána tukovými žilkami.

Kančí kýta neboli zadní noha patří k těm částem divočáka, ze kterých se připravuje nejvíce rozmanitých pokrmů. Kančí kýta sama o sobě je tvořena několika různými svaly, vrchním šálem, ořechem a spodním šálem.

Kýta je oproti jiným částem libovější, hodí se proto i na přípravu nejrůznějších medailonků a steaků, ale obecně též k pečení či dušení. Na přípravu guláše lze kančí kýtu rovněž použít, ale častěji se používá plec nebo prorostlejší krkovice

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.