Kančí maso na divoko

Kančí maso na divoko

Při přípravě zvěřiny se velmi často používá víno. Výjimkou není ani tento recept, navíc obohacený o lesní houby, brusinkovou marmeládu a rozmanité koření!

Ingredience:

  • 1000 g kančího masa
  • 3 cibule
  • 250 g lesních hub nebo žampionů
  • 2 šálky červeného vína
  • 1/3 šálku vývaru
  • 2 PL mouky
  • 2 PL dijonské hořčice
  • 2 PL brusinkové marmelády
  • 2 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • nové koření
  • jalovec
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kančí maso nakrájejte na menší kousky a následně je na pánvi s rozpuštěným máslem orestujte.
  2. Maso vyjměte a do pánve nalijte třetinu množství červeného vína.
  3. Na pánvi s olejem zesklovaťte nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte k cibuli na plátky nakrájené houby a vařte přibližně 3 minuty.
  5. Přidejte k cibuli a houbám kousky orestovaného masa a důkladně promíchejte.
  6. Následně směs zaprašte moukou a za stálého míchání vařte 2 minuty.
  7. Deglazujte vínem z druhé pánve a rovněž zbývajícím vínem, které jste zatím nepoužili.
  8. Přimíchejte hořčici, brusinkový džem a veškeré koření a bylinky.
  9. Důkladně zamíchejte a zalijte vývarem.
  10. Následně za občasného míchání duste přibližně 90 minut, dokud nebude maso měkké.

Tento pokrm můžete servírovat s rýží či s rozmanitými přílohami z brambor.

Miska se smesí masa z kance, hub a omáčky
zdroj: thetastychilli.com

Kromě kančího na víně můžete v pomalém hrnci připravovat i řadu dalších pochoutek. Inspirujte se našimi recepty z hrnce na pomalé vaření!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.