Kančí medailonky aneb minutka z divočáka

Kančí medailonky aneb minutka z divočáka

Máte slabost pro nejrůznější minutky. Zkuste si je připravit pro změnu z kančího masa.

Ingredience:

  • 1000 g kančí kýta nakrájené na medailonky
  • 3 šalotky
  • 1 mrkev
  • 400 ml vývaru
  • šťáva ze dvou granátových jablek
  • 2 PL másla
  • bobkový list
  • jalovec
  • nové koření
  • sladká paprika
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyté kančí medailonky osolte, opepřete a zlehka z obou stran orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem.
  2. Následně přendejte medailonky do pekáče a vložte je do trouby předehřáté na 120°C.
  3. Pečte do růžova, přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti i tloušťce medailonků.
  4. Oloupejte mrkev a šalotku, nakrájejte je na malé kostičky.
  5. Zeleninu vložte do pánve, na které jste předtím restovali medailonky.
  6. Přidejte vývar a koření, které vložte do sáčku na koření. Ulehčíte si tím jeho následné odstraňování.
  7. Duste do doby, než zelenina změkne.
  8. Vyjmete sáček s kořením, omáčku přeceďte a vmíchejte šťávu z granátového jablka.
Kančí medailonky podávané s přelivem z granátového jablka a pečenou hruškou
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.