Máte slabost pro nejrůznější minutky. Zkuste si je připravit pro změnu z kančího masa.
Ingredience:
- 1000 g kančí kýta nakrájené na medailonky
- 3 šalotky
- 1 mrkev
- 400 ml vývaru
- šťáva ze dvou granátových jablek
- 2 PL másla
- bobkový list
- jalovec
- nové koření
- sladká paprika
- sůl, pepř
Postup:
- Omyté kančí medailonky osolte, opepřete a zlehka z obou stran orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem.
- Následně přendejte medailonky do pekáče a vložte je do trouby předehřáté na 120°C.
- Pečte do růžova, přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti i tloušťce medailonků.
- Oloupejte mrkev a šalotku, nakrájejte je na malé kostičky.
- Zeleninu vložte do pánve, na které jste předtím restovali medailonky.
- Přidejte vývar a koření, které vložte do sáčku na koření. Ulehčíte si tím jeho následné odstraňování.
- Duste do doby, než zelenina změkne.
- Vyjmete sáček s kořením, omáčku přeceďte a vmíchejte šťávu z granátového jablka.