Kančí se šípkovou omáčkou 

Kančí se šípkovou omáčkou 

Divočák se šípkovou omáčkou je prostě klasika, která nezklame.

INGREDIENCE:

  • 1 kg divočáka (kýta nebo plec)
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • 2 dl červeného vína
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 100 g šípkové marmelády
  • trochu citronové kůry a šťávy
  • 10 g cukru

Na mořidlo:

  • 120 g mrkve, celeru a petržele
  • 2 ks cibule
  • pepř celý černý
  • nové koření
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • citronová kůra
  • 1 dl octu
  • 500 ml vody

POSTUP:

  • Maso si očistěte. 
  • Mrkev, celer, cibuli a petržel si očistěte a nakrájejte na kostičky. 
  • Vše dejte spolu s ostatními ingrediencemi na mořidlo.
  • Svařte, nechte vychladnout, a pak mořidlem podlijte maso a nechte 3-5 dní odležet.
  • Každý den maso obracejte, aby ztratilo svůj specifický pach.
  • Po době louhování vyjměte z výluhu zeleninu a osmažte ji na slanině-
  • Přidejte maso, osolte, podlijte vývarem nebo horkou vodou a nechte dusit. 
  • Střídavě podlévejte vodou (vývarem), mořidlem a vínem.
  • Až je maso měkké, dejte jej bokem a omáčku zahustěte jíškou z másla a mouky. 
  • Přidejte šípkový džem, citronovou kůru i šťávu, cukr, sůl a vařte ještě 10 minut.
  • Maso naporcujte na plátky a podávejte se svou oblíbenou přílohou.
Příprava kančího masa s šípkovou omáčkou je sice delší, ale stojí za to.
chalopnikovi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.