Dostali jste chuť na jemného kapříka na grilu? Ano, pochutnat si můžete i uprostřed léta.
INGREDIENCE
- kapr
- 250 g másla
- hrst kopru
- hrst petrželky
- 5 stroužků česneku
- sůl
POSTUP
- Máslo si připravíme minimálně 45 minut před grilováním.
- Jako první si jej necháme povolit při pokojové teplotě.
- Bylinky si nasekáme, česnek prolisujeme a vše vmícháme do másla, které ještě osolíme.
- Z másla si uděláme váleček, který zabalíme do potravinové folie a dáme jej na 45 minut do mrazáku.
- Nespěcháme-li, necháme jej vychladnout v lednici.
- Kapra si očistíme a naporcujeme na filety nebo podkovy.
- Uložíme jej na hliníkový grilovací tác.
- Z obou stran jej potřeme solí a navrch každého kapříka dáme plátek bylinkového másla
- Grilujeme opravdu pomalu, dokud se nepropeče tak na devadesát procent.
- Pak jej ještě přikryjeme druhým hliníkovým grilovacím tácem a dopékáme.
- Nic během grilování neotáčíme.