Kapr na grilu s bylinkovým máslem

Kapr na grilu s bylinkovým máslem

Dostali jste chuť na jemného kapříka na grilu? Ano, pochutnat si můžete i uprostřed léta.

INGREDIENCE

  • kapr 
  • 250 g másla
  • hrst kopru 
  • hrst petrželky
  • 5 stroužků česneku 
  • sůl

POSTUP

  • Máslo si připravíme minimálně 45 minut před grilováním. 
  • Jako první si jej necháme povolit při pokojové teplotě.
  • Bylinky si nasekáme, česnek prolisujeme a vše vmícháme do másla, které ještě osolíme. 
  • Z másla si uděláme váleček, který zabalíme do potravinové folie a dáme jej na 45 minut do mrazáku. 
  • Nespěcháme-li, necháme jej vychladnout v lednici. 
  • Kapra si očistíme a naporcujeme na filety nebo podkovy. 
  • Uložíme jej na hliníkový grilovací tác.
  • Z obou stran jej potřeme solí a navrch každého kapříka dáme plátek bylinkového másla
  • Grilujeme opravdu pomalu, dokud se nepropeče tak na devadesát procent. 
  • Pak jej ještě přikryjeme druhým hliníkovým grilovacím tácem a dopékáme. 
  • Nic během grilování neotáčíme.
Hotový recept na kapří podkovy na grilu s bylinkovým máslem.
dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.